Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Adviseur Nieman onderscheiden

Drs. ing. H.M. Nieman is in theater De Flint in Amersfoort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding tijdens een relatiedag van Adviesburo Nieman.

Op 1 juli 1988 heeft de heer Nieman zijn gelijknamige Adviesburo opgericht. Sinds dat jaar wist hij zijn onderneming te ontwikkelen tot een toonaangevend ingenieursbureau voor kwaliteitszorg en bouwfysica. Als kennis- en adviescentrum voor woning- en utiliteitsbouw is de focus daarbij steeds gericht op de kwaliteit van de gebouwde omgeving met de bewoner en gebruiker als centraal doel.

Omlijst met praktische adviezen worden theorie en praktijk van bouwtechniek, bouwfysica, installatietechniek en procesplanning op elkaar afgestemd. Als opdrachtgevers gelden onder meer onderzoeksinstellingen, overheid, architecten en projectontwikkelaars. Het – nog steeds groeiende – adviesburo Nieman is gevestigd in Utrecht en telt ruim 100 medewerkers.

Bestuurlijke neven-activiteiten
De heer Nieman wordt gezien als deskundige bij uitstek op het vakgebied bouwfysica, kwaliteit en veiligheid van het binnenmilieu. Ook internationaal is hij actief. Zo is hij voorzitter van de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging, promotor en initiator van de Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica, lid van het Overlegplatform Bouw en lid van het bestuur van de Stichting Bouwkwaliteit. Instellingen die allen ten doel hebben het vakgebied naar een hoger plan te brengen en kennis te verspreiden in de bouwwereld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.