Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Afwijking coating vertraagt bouw Fietsappel


De bouw van de stalen appel die in de nieuwe stationsomgeving van Alphen aan den Rijn straks bijna 1.000 fietsen herbergt, heeft vertraging opgelopen. Door onvolkomenheden aan de groene conserveringslaag van de spiraalbalken en hoofdkolommen is de oplevering van de fietsenstalling met circa vier weken uitgesteld.

Tijdens de montage van de zogeheten Fietsappel zijn vorige week twijfels ontstaan of de aanwezige coatinglaag op het thermisch verzinkt staal voldoende kwaliteit en duurzaamheid biedt voor de toekomst. De verf op negen van de twaalf hoofdkolommen en de hierop aansluitende spiraalbalken bleek los te laten. Hoofdaannemer Jos van den Bersselaar Constructie b.v. uit Udenhout heeft daarom in overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn besloten geen enkel risico te nemen en de coatinglaag te herstellen.

Demontage
Vanwege de wisselende weersomstandigheden wordt het herstel niet op locatie uitgevoerd. Dit betekent dat de fietsenstalling – met een doorsnede van 28m en een hoogte van 16m – geheel wordt gedemonteerd en daarna in de fabriek onder geconditioneerde omstandigheden opnieuw wordt behandeld.

Duurzaamheid
Volgens wethouder Hans Groen in ’t Wout staat de kwaliteit van de Fietsappel voorop. ‘Het is jammer dat de bouw van dit opvallende project vertraging oploopt, maar wij kiezen voor duurzaamheid. Het is goed dat dit nu en niet achteraf wordt geconstateerd en dat wij samen met de aannemer tot een oplossing zijn gekomen.’
De verwachting is dat de opbouw van de Fietsappel volgende week opnieuw van start kan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.