Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Alle projecten op een website

Bedrijven in de bouwwereld hebben hun projecten meestal uitgebreid op hun website staan. Er is echter geen website die een totaaloverzicht biedt van bouwprojecten. Lastig, vond architectenbureau Mannen in de ruimte, en daarom lanceerden ze de website Archisource.nl.

Maarten Konijn, architect en mede-oprichter van Mannen in de ruimte: “Het gebeurt mij vaak dat ik onderweg naar een klant een bijzonder project tegenkom. Ik ben dan benieuwd naar de partijen die hierbij betrokken zijn geweest. De architect van het project is vaak wel te vinden op het internet, maar wie bijvoorbeeld de fabrikant van de gevelsteen is geweest is lastig te achterhalen.”

Op de nieuwe website kunnen bezoekers gedetailleerde informatie over bouwprojecten zoeken en plaatsen. De informatie gaat van de architect tot en met de leverancier van de laatste schroef. Ook kunnen bedrijven een uitgebreid bedrijfsprofiel en productpresentaties toevoegen. Het zoeken binnen de projecten is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Er kan geselecteerd worden op bijvoorbeeld functie, daktype of gevelmateriaal. Bezoekers van de site kunnen zelf informatie toevoegen aan projecten. Na controle wordt deze geplaatst.

ArchiSource is gratis te gebruiken. Als bedrijven echter een gedetailleerd profiel willen aanmaken of hun product willen uitlichten met een productpresentatie, dan kost dit geld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Alle projecten op een website

  • Dat principe bestaat al jaren hoor. Wij zijn in 2010 al een initiatief begonnen om dit principe op te zetten met een breder draagvlak dan alleen architectuur, maar juist ook het technische deel erbij betrokken. Daarnaast een stuk sociale interactie toegevoegd om informatie zo compleet mogelijk aan te kunnen bieden. Zie hiervoor: http://www.bouwregister.nl. Uiteraard zijn er nog wel meer van dit soort initiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.