Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Aluminium gevelbekleding voor 140 woningen

140 woningen in Schagen zijn onlangs opgeknapt met aluminium gevelbekleding. De woningen zouden aanvankelijk alleen geschilderd worden, maar tijdens de voorbereidingen kwam woningcorporatie Wooncompagnie erachter dat er veel houtrot in de rabatdelen zat. Daarom werd gekozen voor de aluminium gevelbekleding.

Holle achterkant

De gebruikte aluminium rabatdelen hebben een holle achterzijde en open eindprofielen. Ze zijn ontwikkeld en geproduceerd door NAG uit Westknollendam. Door de holle achterkant is er voldoende ventilatie en krijgt rotting van binnenuit geen kans. Een ander voordeel is dat de gevelbekleding op dezelfde constructie kan worden gemonteerd. Verder wordt de bestaande gevel meteen voorzien van acht centimeter extra hardgeperst isolatiemateriaal.

Onder hoge druk

Volgens NAG is de productiemethode uniek. Robin Visser van NAG: “Gesmolten aluminium wordt onder hoge druk door een mal geperst. Het materiaal wordt onderweg gekoeld en verlaat de mal als vast materiaal. Daarna wordt het product voorzien van een duurzame coating. Elk rabatdeel heeft een vaste strakke afmeting en past optimaal.”

Foto: Wooncompagnie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Aluminium gevelbekleding voor 140 woningen

  • Hans Reijmers

    Extruderen is een beproefde en oude methode. Is niets nieuws aan. Aluminium smelten gebeurt uitsluitend tijdens het legeringsproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.