Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Amersfoort wint Veilig Wonen Prijs 2007

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft de prijs Beste Politiekeurmerk Veilig Wonen® gemeente 2007 toegekend aan de gemeente Amersfoort. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een gemeente die een voorbeeldfunctie heeft vervuld bij de invoering van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW).

Op woensdag 20 februari zal Ida Haisma, directeur van het CVV, de prijs uitreiken aan burgemeester Albertine Van Vliet-Kuiper. De prijsuitreiking vindt plaats in het Informatiecentrum Vathorst.

De jury meent dat de inspanningen van Amersfoort en haar inwoners hebben gezorgd voor de veilige Vinex-wijk Vathorst met een grote verscheidenheid aan woningen en appartementen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen®
In de Vinex-wijk Vathorst worden alle woningen volgens de eisen van het PKVW gebouwd. Ruim 10.000 woningen zullen in 2015 PKVW-gecertificeerd zijn opgeleverd. Bij het toekennen van het PKVW wordt onder meer gelet op verlichting, sluitwerk en preventie tegen brand. Daarnaast is veilig wonen ook sociaal wonen. Bewoners in een buurt zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid in de straat.
Huizen met een PKVW maken 90 procent minder kans op een geslaagde inbraak dan reguliere woningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.