Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Amsterdam mag verder bouwen langs IJ

Amsterdam, Noord-Holland en meerdere havenbedrijven hebben overeenstemming bereikt over woningbouw op enkele locaties langs het IJ. De komende jaren wil de gemeente Amsterdam in de Houthaven ruim duizend woningen bouwen en op de NDSM-werf komen maximaal drieduizend woningen. Enkele bedrijven in de haven hebben zich jarenlang tegen deze bebouwing verzet, omdat ze vreesden voor strengere milieuvoorschriften.

Om die bedrijven tegemoet te komen, heeft de gemeente 9 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bedrijven om aan de nieuwe regels te kunnen voldoen. Bovendien zal de gemeente de komende vijftien jaar niet met nieuwe bouwplannen in het havengebied komen.

Vooral overslagbedrijf Cargill heeft zich fel verzet tegen de voornemens. De partijen vochten de zaak uit tot aan de Raad van State, maar kwamen niet tot een oplossing. Door bemiddeling hebben overheid en de havenbedrijven nu toch overeenstemming bereikt. Gemeente en provincie zullen het convenant voor 1 februari 2009 aan de betrokken stadsdeelraden, gemeenteraad en Provinciale Staten voorleggen ter goedkeuring.

Bron: ANP/ De Volkskrant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.