Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Arcadis: Opdracht van 13,5 miljoen

Arcadis heeft de opdracht gekregen voor het ontwerp en de aanleg van een volgende fase van de woonwijk Oostindie in het Groningse Leek. Het betreft een woonwijk met een omvang van circa 60 hectare met twee wijkparken en een centrumpark. Het project heeft een omvang van 13,5 miljoen euro en moet in 2012 klaar zijn.

Naast de woongebieden realiseert de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming drie grote openbare groengebieden: een groot buurtpark, de groene rand rondom De Hoven en het centrumgebied met vijver en park. Nadat fase 2 gereed is, zal de openbare ruimte van deze fase nog minimaal vijf jaar door Arcadis worden beheerd en onderhouden.

“Dit contract laat zien dat we integraal kijken naar wijkaanleg en wijkontwikkeling”, stelt Douwe Kras, directeur van Arcadis Nederland. “De waarde van woningen en het woonplezier van mensen, worden in sterke mate bepaald door de omgevingskwaliteit. Wijken waar gebouwen, groenvoorzieningen en recreatie goed op elkaar aansluiten doen het beter. Als dat dan ook nog eens leidt tot een veilig gevoel, geeft dat meerwaarde. Dat is niet alleen goed voor bewoners, maar ook voor corporaties met eigendommen in die wijken.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.