Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Architecten positief over ontwerpen met prefab


Nederlandse architecten vinden tegenwoordig dat ook met prefab bouwelementen architectonisch hoogstaande projecten gerealiseerd kunnen worden. Dat geldt ook voor architecten uit andere landen in Europa.

De operationele voordelen van prefab (bouw)elementen werden al snel na intrede door architecten erkend. De beperking in keuzevrijheid was destijds echter een veel gehoord bezwaar onder architecten. De toepassing van prefab zou namelijk vanwege de uniformiteit ten koste gaan van het architectonische design. Sindsdien zijn prefab (bouw)elementen volop doorontwikkeld met een omslag in opinie als resultaat.

Toepassing
Maar vandaag de dag staan architecten namelijk geheel anders tegenover het gebruik en de toepassing van prefab. Uit de European Architectural Barometer van Arch-Vision blijkt namelijk dat 86% van de Nederlandse architecten vindt dat ook met prefab tegenwoordig architectonisch hoogstaande projecten gerealiseerd kunnen worden. Ook in Italië (75%), Frankrijk (67%) en Engeland (53%) bevestigen architecten dit. Opvallend is dat slechts 29% van de Duitse architecten het met deze stelling eens is. Sterker nog, 47% van de Duitse architecten is het zelfs oneens met deze stelling.

Desondanks verwacht 61% van de Duitse architecten in de toekomst meer gebruik te gaan maken van prefab als gevolg van een krimpende arbeidsmarkt. Ook Franse (63%) en Nederlandse (53%) architecten verwachten om dezelfde reden een toename in het gebruik van prefab.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.