Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Asbestdaken gratis vervangen door zonnepanelen

Energieleverancier Essent wil grote asbestdaken op boerderijen gratis vervangen voor zonnepanelen. Essent blijft hierbij twintig jaar eigenaar van de energie, maar bedrijven hoeven geen investering te doen om hun asbestdak te vervangen. Het gaat om bedrijven met minimaal 800 vierkante meter dak. Op de zonnepanelen zit een garantie van 25 jaar. Na twintig jaar is de stroom dus van de boer.

Asbestverbod

Vanaf eind 2024 geldt het verbod op asbestdaken. In Nederland ligt er ongeveer 68 miljoen vierkante meter aan asbest op daken. Hiervan is 80 procent in handen van boeren. Dit moet binnen zes jaar dus allemaal zijn vervangen, maar de investering hiervoor is erg hoog.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Asbestdaken gratis vervangen door zonnepanelen

 • Tdk

  Waarom niet de kleine man helpen. Ook die kampen met dit probleem.

 • Arie

  Kortom, met een meedenkende bank, duurzaamheidslening of een collectief van investeerders uit je dorp moet je er dus zelf ook een meer dan prima businesscase van kunnen maken. Essent stapt er niet in als het geen geld zou opleveren, of denk ik verkeerd?

 • B.A.Kamphuis

  Zou graagmeer willen weten over vervangen dak en dan zonnepanelen dak is asbest, dit na het lezen van Essent helpt boeren in bedrijvemnn van asbest.
  Jachtstalling De Brake , Winsun (Groningen) bij voorbaat dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.