Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

B Tower Rotterdam bezwijkt na storten vloeren


In het centrum van Rotterdam is de in aanbouw zijnde B Tower ingestort, nadat twee vloeren die net gestort waren door een nog onbekende oorzaak naar beneden kwamen. De politie spreekt van zes gewonden. Dat meldt Nu.nl. Er zou geen verder instortingsgevaar bestaan.

De gewonden zijn bouwvakkers die geraakt werden door betonnen vloeren die naar beneden stortten. Dat gebeurde nadat er beton was gestort op een van de verdiepingen. Enkele betonnen vloerplaten begaven het door nog onbekende oorzaak.

Gewonden
Volgens de woordvoerder van de politie zijn er geen mensen vermist. De politie meldde even voor 13.00 uur dat er nog mensen onder het puin liggen en dat hulpverleners bezig zijn hen daar onder vandaan te halen.

Hoe erg de slachtoffers er aan toe zijn, kan de politie nog niet zeggen. Voor zover nu bekend zijn er geen doden gevallen.

Ontwerp
De B’Tower wordt een woontoren van 20 verdiepingen met een totale lengte van 70 meter. Het ontwerp is van de hand van Wiel Arets Architects. Met de bouw is begonnen in oktober 2009 en zou in februari 2012 opgeleverd worden.

Bron: Nu.nl | De Volkskrant
Foto via Twitter: Royz_83

Fotoserie
Bekijk hier de fotoserie van Nu.nl (laden kan even duren)

Video
Bekijk een verslag van RTV Rijnmond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.