Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BAM bouwt Maasziekenhuis Pantein

Maasziekenhuis Pantein en BAM hebben de contracten ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw van Maasziekenhuis Pantein te Boxmeer. Hiermee is een financiering gemoeid van circa € 66 miljoen, die door de Rabobank wordt verstrekt.

Het nieuwe Maasziekenhuis, dat 220 bedden krijgt, maakt deel uit van het Zorg- en Leerpark Sterckwijck te Boxmeer. Dit park grenst aan de zuidzijde aan de A77 en aan de oostzijde aan de Beugenseweg. Het Zorg- en Leerpark Sterckwijck omvat naast het nieuwe ziekenhuis het bewegings- en adviescentrum, het GGZ Centrum Land van Cuijck, herstelvoorzieningen, een ROC en diverse kantoor-, zorg- en parkeervoorzieningen. Het ziekenhuis is strategische allianties aangegaan met alle betrokken partijen om het Zorg- en Leerpark Sterckwijck te realiseren.

Unieke samenwerking
Nieuw in Nederland is de verregaande samenwerking tussen een ziekenhuis en een ontwikkelende en bouwende partij. Er zijn twee bv’s opgericht, waarin Maasziekenhuis Pantein en Vitaal ZorgVast beide een 50%-belang hebben. In een bv is het vastgoedmanagement van het ziekenhuis ondergebracht, de andere bv is opgericht voor de vastgoedontwikkeling van onderdelen van het Zorg- en Leerpark Sterckwijck.

De formele start bouw is 1 december 2008. Het ziekenhuis wordt in december 2010 opgeleverd en medio 2011 in gebruik genomen. Namens BAM zijn betrokken: Vitaal ZorgVast, BAM Utiliteitsbouw regio Eindhoven en BAM Techniek regio Midden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.