Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BAM bouwt parkeergarage Nijverdal

BAM Civiel Noordoost heeft van de gemeente Hellendoorn opdracht gekregen een ondergrondse parkeergarage midden in het centrum van Nijverdal te bouwen, als onderdeel van de bouw van het appartementencomplex Henri Dunant. De aanneemsom van de parkeergarage is ruim € 6 miljoen.

Het project bestaat uit een parkeerkelder met een capaciteit van 256 parkeerplaatsen, een beheerdersruimte en de fundering voor het Dunant-appartementencomplex dat door derden boven de parkeergarage zal worden gebouwd. De uitvoering van de parkeergarage gaat in januari 2008 van start en in maart 2009 wordt dit onderdeel van het project opgeleverd. Het appartementencomplex wordt de tweede helft van 2010 opgeleverd.

Wonen, winkelen en werken
Het centrumplan van Nijverdal krijgt een aantrekkelijk en bruisend hart waar wonen, werken, winkelen en recreëren samengaan. Het project Henri Dunant, zoals het nieuwbouwproject voorlopig heet, is net als het Huis voor Cultuur en Bestuur onderdeel van het centrumplan van Nijverdal.

Door te bouwen in het hart van Nijverdal komt er nog meer levendigheid in het centrum. In totaal komen er 105 appartementen in het Henri Dunant en een aparte parkeergarage met 99 parkeerplaatsen voor de bewoners van de appartementen. Op de begane grond is ruimte (circa 3.600 vierkante meter) voor commerciële functies, zoals winkels, horeca en dienstverlening.

De openbare parkeerkelder onder het complex krijgt 256 parkeerplaatsen. Johan Matser Projectontwikkeling en Ter Steege Vastgoed realiseren in samenwerking met de gemeente Hellendoorn het moderne winkel- en wooncomplex Henri Dunant.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.