Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BAM succesvol met doorstroom van vrouwen

Bestuursvoorzitter Joop van Oosten van Koninklijke BAM Groep ontving deze week de Gouden Baksteen van Bouwnetwerk, het netwerk voor hoog opgeleide vrouwen in de bouwbranche. BAM kreeg de onderscheiding omdat ze dit jaar zeer voortvarend aan de slag gingen met het vergroten van de kansen van vrouwelijke medewerkers om in het hoger management van het bedrijf te komen.

Intentieverklaring
Begin 2008 sloot Bouwnetwerk met de bestuursvoorzitters en directeuren van twaalf bedrijven in de bouwbranche een intentieverklaring. Hiermee committeerden deze bedrijven zich om in 2008 planmatig te zullen werken aan het werven van vrouwen voor het management van hun bedrijf. De monitoring werd verzorgd door de commissie ‘Baksteen’ van Bouwnetwerk.

Workshops
De commissie oordeelde dat de BAM Groep – met circa 27.500 werknemers – door haar concrete en ambitieuze aanpak dit jaar de Gouden Baksteen verdient. Waar in 2007 vrouwen en managementposities nog een moeilijk bespreekbaar onderwerp was heeft BAM voor 2009 al workshops belegd om deze doorstroom werkelijk effect te laten sorteren.

De overige bedrijven die mee hebben gedaan zijn: ABT, Amvest, Arcadis, Dura Vermeer Ondergronds Infra, Ing Real estate, Kone, Leyten, Rabo Vastgoedgroep, de Rijksgebouwendienst, Strukton en Witteveen en Bos.

Meer informatie:
Bouwnetwerk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.