Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BAM verhoogt winstverwachting

Bouwbedrijf BAM heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd na goede resultaten over de eerste zes maanden. Het bedrijf wist margedruk met name te pareren met opdrachten voor de aanleg van wegen en de bouw van scholen en ziekenhuizen. Dat heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt.

De nettowinst steeg met 10 procent tot 131 miljoen euro en ligt hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten. BAM rekent dit jaar op een winst van ten minste 260 miljoen euro, waar het bedrijf eerder uitging van minimaal 250 miljoen euro.

De omzet bedroeg 4,2 miljard euro ten opzichte van 3,8 miljard euro in de eerste zes maanden vorig jaar. BAM rekent op een omzet van circa 9 miljard euro dit jaar.

,,De volumes in de utiliteitsbouw en inframarkt blijven in vrijwel alle thuismarkten op goed niveau, vooral door de toename van opdrachten uit de publieke sector”, aldus BAM. Mede dankzij die opdrachten wist BAM zijn orderportefeuille op te voeren naar 14,3 miljard euro van 13,9 miljard euro een jaar eerder.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.