Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Basisschool Zwaanshoek onveilig voor leerlingen

Openbare basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek in Haarlemmermeer is woensdag op last van de gemeente per direct gesloten. Onderzoek heeft aangetoond dat het schoolgebouw te onveilig en te ongezond is voor de 130 leerlingen, zo maakte de gemeente woensdag bekend.

Het schoolgebouw wordt op dit moment gedeeltelijk verbouwd. Een onderzoek van de brandweer en de gemeente bracht aan het licht dat leerlingen bij een brand niet meer op een veilige en verantwoorde manier hun school kunnen verlaten. Het schoolbestuur wil deze week zodanige maatregelen, dat de school komende maandag weer open kan.

Drastische maar noodzakelijk
De onderwijswethouder van Haarlemmermeer, Arthur van Dijk, noemt de sluiting van de school een ,,drastische maar noodzakelijke maatregel”. ,,De veiligheid en gezondheid van kinderen op school staat bij mij absoluut bovenaan.” De directeur van de school, Pia Kraak, is het daarmee eens. ,,Tijdens de verbouwing waren de veiligheid en gezondheid van de kinderen op onze school onvoldoende gewaarborgd. Dat vinden wij niet acceptabel.”

Vrijdag houden brandweer en gemeente een nieuwe controle om te zien of de verbeteringen voldoende zijn. Als dat niet het geval is, moet het schoolbestuur op zoek naar alternatieve huisvesting voor de leerlingen.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.