Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Belang integraal bouwen uitgelegd


Een casco gebouw van twee verdiepingen met diverse systemen en producten op het themaplein van BouwRAI 2010 moet nut en noodzaak van integraal bouwen duidelijk maken.

Hoofdsponsor van het cascogebouw is VBI. Deze producent van onder meer kanaalplaatvloeren levert de betonnen wanden en vloeren. Daarnaast werken nog zo’n 24 partijen uit de bouw nauw samen om te laten zien dat integraal bouwen van steeds grote betekenis is voor ontwikkelingen in de bouw.

Inzicht
Het project is een initiatief van Amsterdam RAI en heeft als doel om bezoekers aan Building Holland 2010 inzicht te geven in de oplossingen die integraal bouwen biedt. Het volledig afgewerkte en functionerende gebouw met diverse kantoorruimtes en een cateringgedeelte moet in slechts vier dagen gerealiseerd worden.

Blikvanger
Het gebouw van vijftien bij vijftien meter wordt daarmee ongetwijfeld de blikvanger op het themaplein Integraal Bouwen. Het gebouw laat zien hoe deze manier van bouwen kan zorgen voor het terugdringen van faalkosten, een vermindering van CO2, duurzaam bouwen, duurzaam energiebeheer en het leveren van een bijdrage aan het comfort en welzijn van de gebruiker.

Themaplein
Het interactieve gebouw staat op het themaplein van BouwRAI, wat een deelevenement is van Building Holland 2010. Bezoekers van deze totaalbeurs worden volledig op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen rond de gebouwde omgeving, waarbij de nadruk ligt op de ontwerpfase; het moment dat er keuzes worden gemaakt op het gebied van concepten en materialen.

Gebouwtechniek
Building Holland telt circa 300 deelnemende bedrijven, variërend van leveranciers tot architectenbureaus en kennisinstituten. Naast BouwRAI kent Building Holland ook nog de deelevenementen Urban Design en Gebouwtechniek. Het evenement is daarmee aantrekkelijk voor heel bouwend Nederland, van opdrachtgevers en architecten tot adviseurs, bouwers en eindgebruikers.

Building Holland vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april in Amsterdam RAI.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.