Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bent u al bezig met de circulaire toekomst?

Als één ding duidelijk is, dan is het dat ook de bouwsector niet ontkomt aan meedoen aan, denken over en zich voorbereiden op de circulaire economie. Nederland dient namelijk al in 2050 volledig circulair te zijn. Als alle kabinetsplannen uitkomen, dan zal ons land over een kleine dertig jaar een duurzame economie zonder afval hebben. Dat klinkt als heel ver weg, maar is voor een bedrijfstak als de bouw, zeer dichtbij. De sector zal dus nauwe samenwerking moeten aangaan met kennisinstituten, natuur- en milieuorganisaties, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om zuiniger en slimmer met grondstoffen en bouwmaterialen om te gaan.

De Bouwspecial Circulariteit laat zien dat circulair bouwen, renoveren en ontwerpen nu al een reële optie is. Inspirerende praktijkvoorbeelden geven u een paar concrete handvaten om de eerste circulaire stappen te zetten. In deze special leest u onder andere meer over:

  • Hoe kan vensterglas op een hoogwaardige manier worden hergebruikt? Een onderzoek naar het opwaarderen en renoveren van vensterglas
  • Wat is circulair detailleren? Simpele principes en belangrijke uitgangspunten voor de details van een circulair gebouw.
  • Wat betekent een circulair bouwproces voor de milieukosten? Een circulair businessmodel.

Wees voorbereid op de toekomst en bestel direct de Bouwspecial Circulariteit via www.bouwwereld.nl/shop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.