Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bestaande panden slopen is zinloos


Bestaande kantoorpanden slopen en vervangen door nieuwbouw is zinloos. Renovatie levert vrijwel net zo veel energiebesparing op als nieuwbouw. Bovendien is materiaalgebruik bij renovatie 20 procent milieuvriendelijker en ongeveer 25 procent goedkoper. Dit blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV en Yacht, KOW, Cepezed, TNO en Deerns.

De uitkomsten van het onderzoek hebben aangetoond dat duurzaam renoveren toekomst heeft. Het onderzoeksteam is momenteel het onderzoek aan het uitbreiden. Hierbij worden verschillende strategieën van kantoorrenovaties, zoals passief, duurzame opwekking, 2e huidfacade en decentraal met elkaar vergeleken op de aspecten energie, materialen en kosten.

De uitkomsten van deze studie zullen input zijn voor het samenstellen van één of twee geoptimaliseerde concepten waarmee energienul gerealiseerd kan worden. Op 29 november zullen de eindresultaten van het beschreven onderzoek en andere onderzoeken binnen Building Brains gepresenteerd worden op het nationale eindcongres: Kennis levert energie.

» Lees hier het complete artikel

Video
Bekijk hier een video over Building Brains

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.