Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bezoek een Passiefhuis

Van 7 tot en met 9 november staan in Nederland ruim 20 deuren open van passief gebouwde en gerenoveerde gebouwen. Iedereen die interesse heeft in een aangenaam binnenklimaat met muisstille installaties tegen lage energiekosten is welkom. Bewoners en gebruikers delen hun ervaringen graag met de bezoekers.

Internationale Passiefhuis Dagen 2014

De openstelling maakt deel uit van de Internationale Passiefhuis Dagen 2014. Wereldwijd zijn ongeveer 800 gebouwen tijdens deze dagen te bezoeken. Bijna de helft is opgenomen in de internationale passiefhuis database. Deze database bevat ruim 3.000 passieve gebouwen in de wereld. In Nederland zijn ruim 20 gebouwen te bezoeken. Het eerste energieneutrale woonzorgcomplex in Vroomshoop, de meest frisse school van Nederland in Ede en andere wooncomplexen en kantoorgebouwen. Sommige worden gebouwd, sommige zijn bewoond.

Energieneutraal bouwen wordt de norm

Overal in de wereld worden kennis en techniek ontwikkeld om de energietransitie vorm te geven. Vanaf eind 2020 is energieneutraal bouwen in Europa de norm, om de vraag naar fossiele energie te beperken. Met de passiefhuis bouwmethodiek bereikt men de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency. Nederland heeft ruime ervaring met deze bouwmethode. De Internationale Passiefhuis Dagen worden in Nederland georganiseerd door vereniging DNA in de Bouw en maken deel uit van het EU-project PassREg, dat de passiefhuismethode grootschalig in Europa uitrolt: Passive House Regions with Renewable Energy.

Lees ook: Eerste energieneutrale woonzorgcentrum en Meest frisse school staat in Ede.

Voor meer informatie kijk op www.dnaindebouw.nl

Foto: Ruime nieuw gebouwde woning annex kantoor volgens de passiefhuis methode in Oijen (NB). DNA in de bouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.