Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bijeenkomst ‘Lean bouwen’ van NVB Next

De tweede bijeenkomst van NVB Next, platform voor jonge projectontwikkelaars, staat in het teken van ‘Lean bouwen’. Op 22 april komen de jonge projectontwikkelaars in Amersfoort bij elkaar voor een interactieve sessie. De vraag hoe bouwers en ontwikkelaars het bouw- en ontwikkelingsproces stroomlijnen en zo de kwaliteit van hun eindproducten kunnen verhogen, staat centraal.Lean bouwen
De methodiek ‘Lean bouwen’ voor procesverbetering in de bouw richt zich op verbetering van interne processen. Vertaald naar het uitvoerende bouwbedrijf staat Lean (slank) voor een lerende organisatie met werknemers die hun eigen prestaties en die van hun omgeving constant in de gaten houden en willen verbeteren.

Efficiënt werken volgens de Lean-methode begint eigenlijk al in de initiatieffase met een brede afstemming en samenwerking met de diverse betrokken partijen. Vervolgens wordt dit in de productiefase vervolgd door effectiever inkopen en een betere werkvoorbereiding. Het uiteindelijke resultaat is een kortere ontwikkel- en bouwtijd en lagere totale kosten.

Imago
Door jonge talenten de gelegenheid te bieden om netwerken op te bouwen en kennis uit te wisselen, wordt het vak projectontwikkeling naar een hoger plan getild. Dit komt niet alleen de kwaliteit van het eindproduct ten goede, maar ook het imago van de bouwsector als geheel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.