Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bijzonder ’tuinhuis’ van golfplaten

In Almere staat een bijzonder huis van golfplaten en met een geknikt dak. Huis Rebel werd ontworpen door Gijs Baks en Jacco van Wengerden en won vorige week een prijs van de gemeente Almere voor het bijzondere ontwerp.

Weggewerkte dakranden

De gevel van huis Rebel bestaat helemaal uit golfplaten en glas. Alle dakranden en lekdorpels zijn weggewerkt achter deze golfplaten. Het interieur contrasteert sterk met de buitenkant en bestaat vooral uit onbehandeld multiplex. De keuken en een aantal kastenwanden zijn, gezien de beperkte oppervlakte van het huis, helemaal op maat gemaakt door Thomas Meubels uit Amsterdam. In een kubus midden in de woning zijn een schuifwand, studiehoek en badkamerkastje verwerkt. De woning werd gebouwd door Van Berkel Aannemers uit Leimuiden.

Tuinhuisjes

De woning maakt deel uit van het project ‘ikbouwinmijntuin’ in het Homeruskwartier. In deze buurt kunnen mensen die graag in het groen wonen en een woonoppervlak van 64 vierkanter meter voldoende vinden, zonder welstandstoezicht een ’tuinhuis’ bouwen waarin permanent gewoond mag worden. De kavels in de wijk variëren van 200 tot 400 vierkante meter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Bijzonder ’tuinhuis’ van golfplaten

  • Evert Hoogers

    Heel goed idee voor mensen die heel klein willen wonen. Alleen jammer dat er geen 3D impressie op de site staat waarop goed te zien is hoe mooi het wordt.

  • Leon

    Waar baseer je dat op Lert?

  • Lert Fontein

    ….dus, golfplaten met een blijvend lage emissiecoëfficiënt aan de buitenzijde als isolerende maatregel zonder verder toegevoegde isolatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.