Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bijzondere deuren voor Erasmus MC Rotterdam


Koninklijke Boon Edam gaat een aantal speciale deuren produceren en plaatsen in het Erasmus MC in Rotterdam, dat verbouwd en uitgebreid wordt. Het gaat om 11 automatische draaideuren, 3 beveiligingsdraaideuren en 2 ronde schuifdeursluizen. Deze entreeproducten zijn volgens Boon Edam stuk voor stuk zeer bijzonder van aard.

De architect heeft, naast een aantal bijzondere architectonische details, ook gekozen voor een doorloophoogte van 3.5 meter. Dit geeft de deuren een ‘indrukwekkende’ uitstraling, maar vereist daarnaast een aantal bijzondere technologische hoogstandjes. Het betreffen speciale aanpassingen voor de geïntegreerde luchtgordijnen, aangepaste profielen, dubbele motoren in de grote draaideuren en een speciale doorlopende kapconstructie.

Verder beschikken de draaideuren over aangepaste slanke middenkolommen en een speciaal design met doorlopende, gebogen glazen zijwanden in de vloer, waardoor er geen onderdorpels zichtbaar zijn.

Oplevering
Eind 2009 is het startschot voor de bouw gegeven. De draaideuren en beveiligingsproducten zullen in de periode 2011-2014 gefaseerd worden geplaatst. De oplevering van de gehele nieuwbouw staat gepland in 2017.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.