Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BIM-tool voor Terca gevelbakstenen

Wienerberger heeft een praktische online BIM-tool ontwikkeld voor de Terca gevelbakstenen. Gebruikers van Autodesk Revit kunnen deze gevelbakstenen met alle bijbehorende technische informatie eenvoudig toevoegen aan hun digitale 3D-gebouwmodel of BIM-bibliotheek. In de BIM-tool combineert  de producent van keramische bouw- en bestratingsmaterialen de informatie over Terca gevelbakstenen met een op maat gegenereerde textuur van de gekozen baksteensortering.

Baksteensortering

‘De baksteen-gerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand’, legt Koen de Paepe, bouwtechnisch adviseur bij Wienerberger uit. ‘Om dit Revit-bestand niet onnodig groot te maken, is er ook een url-link opgenomen naar de baksteensortering op de website.’ Gebruikers vinden daar alle aanvullende informatie van de Terca gevelbakstenen. De meegeleverde handleiding laat zien hoe gebruikers de Revit-bestanden kunnen inlezen en hoe de textuur aan de ‘wall’ kan worden toegevoegd.

Op dit moment heeft Wienerberger alleen een BIM-tool beschikbaar voor Terca gevelbakstenen. Vergelijkbare tools voor Porotherm binnenmuurstenen en Koramic dakpannen zijn in de maak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.