Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Biobased bouwen en verbetering van bestaand vastgoed centraal op voorjaarsbeurzen van 54events

Eind mei is het weer showtime voor 54events’ voorjaarsbeurzen Renovatie & Transformatie, HOUTBOUW en MONUMENT. Pro’s met zakelijk belang in deze thema’s komen samen in de Brabanthallen en laten zich door de koplopers en experts bijpraten over nieuwe inzichten en oplossingen op dat gebied.

Kersvers

Ontwikkelingen genoeg. HOUTBOUW, over innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw, is nieuw. En aan renovatie is dus transformatie als kernthema toegevoegd. Deze vakbeurs wordt bovendien sinds kort zakelijk geleid door 54events’ kersverse – maar gelukkig uiterst ervaren – business development manager Marisa Richter.

HOUTBOUW

Verduurzaming blijft key. Het onderhouden, verbeteren en aanpassen van regulier (bestaand) en monumentaal vastgoed is er niet los van te zien. Nieuwkomer HOUTBOUW past daar goed bij, want het aandeel van hout als bouwstof groeit – ook in renovatie- en transformatieprojecten. De rol van hout in monumentaal kader is evident.

Transformatie

Net als hout, debuteert ook transformatie als hoofdthema. Logisch, want in Nederland staan veel kantoren en winkelpanden leeg en een groot deel daarvan is dermate geschikt voor herbestemming en dus ook transformatie, dat daarmee maar liefst ongeveer 15% van de in Nederland benodigde 850.000 woningen kan worden gerealiseerd.

Beursvloer

200 exposanten, partners en sprekers zijn er actief, veelal met een stand en vaak ook op een van de podia. Aldaar presenteren zij hun visies op en oplossingen voor relevante vraagstukken. Ze delen er kennis, doen er nieuwe contacten op, ontmoeten er bestaande relaties en planten er zaadjes voor nieuwe samenwerkingen en projecten.

Kennisprogrammering

Naast opwekking, besparing en de energietransitie is er in de kennisprogrammering van R&T aandacht voor onder meer de rol van VvE’s, ventilatie en biobased. Bij MONUMENT zijn de items onder meer waterstof, subsidieregelingen, herbestemming en opleidingen. En bij HOUTBOUW modulariteit, CO2-opslag, CLT, circulariteit en digitalisering.

Doelgroep

Bezoeken is interessant voor aannemers, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, fabrikanten, beleidsmakers, installateurs, opdrachtgevers, adviseurs, architecten, calculators, werkvoorbereiders, gebouwbeheerders, vastgoedeigenaren, schilders- en onderhoudsbedrijven en beslissers bij VvE’s, corporaties en overheden.

Toegang

De beurzen zijngratis toegankelijk voor professionals. Zij kunnen tot en met maandag 22 mei 2023 hun ticket regelen op de verschillende event-websites. Deelnemen als exposant is ook nog mogelijk; er zijn nog standlocaties beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met 54events; bekend van Vakbeurs Energie en de vakbeurs PREFAB.

Meer informatie en bezoekersregistratie

renovatiebeurs.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.