Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bioscoop ontvangt energielabel A


CineMec in Ede ontving vorige week als eerste bioscoop en congrescentrum in Nederland een energielabel A voor de uitzonderlijke energieprestatie van het gebouw. Het label werd uitgereikt op het symposium Investeren in Besparen.

Energielabel
Tijdens het symposium nam CineMec directeur Gerben Kuipers het energielabel in ontvangst. “Dit complex is bedoeld als fijne plek. Dat we daar nu een A-label voor krijgen is erg mooi meegenomen”, aldus Kuipers. Na de eerdere prijzen voor architectuur die CineMec won kwam de toekenning van het A-label toch nog als een verrassing. Als eerste in de categorie ‘bioscoop en evenementenbedrijf’ zet het gebouw een duurzame standaard met onder meer driedubbel glas, een warmtewiel en aardedeken als isolatie.

“Het is een kwestie van simpele maatregelen en logisch nadenken: wat kunnen we hergebruiken en hoe besparen we op de terugkerende kosten”, licht Kuipers toe. Driedubbel glas tegen het geluid van buiten én voor een goede isolatie. Ook dat is duurzaam omgaan met je gebouw.”

Over Investeren in Besparen en Slimme Energie
Het symposium werd georganiseerd door Agenschap NL, in het bijzonder het programma Slimme Energie, in nauwe samenwerking met acht brancheorganisaties. Met energiebesparende maatregelen in de utiliteitsbouw is geld te verdienen, dat was de centrale boodschap tijdens het symposium. Met het programma Slimme Energie helpt Agentschap NL facility managers en gebouwbeheerders om energiebesparing in kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen te realiseren. Dit zorgt voor verbetering van het milieu, meer comfort en bovenal een aanzienlijke kostenbesparing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.