Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw belangrijk voor economische groei

Het CBS heeft bekendgemaakt dat de economische groei in Nederland voor 40% toe te schrijven is aan investeringen in de bouwsector. De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal met 3,1 procent gegroeid. Dat groeipercentage is iets lager dan de gemiddelde groei in 2007.

Export en investeringen
De economische groei van het eerste kwartaal is vooral te danken aan de export en aan de investeringen. Het volume van de uitvoer van goederen en diensten lag 5,8 procent hoger dan een jaar geleden; de investeringen zelfs 5,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2007.

Bouwsector
Het hogere investeringsvolume kan voor 40 procent aan de bouw worden toegeschreven. Vooral de investeringen in gebouwen namen sterk toe met bijna 14 procent. Ook de investeringen in woningen (0,6 procent) en gww-werken (3,3 procent) vertoonden positieve groeicijfers.

Per saldo nam het volume van de bouwinvesteringen met 4,5 procent toe. De bouwsector profiteerde flink van de hogere investeringen in bouwwerken. In het eerste kwartaal groeide de toegevoegde waarde van de bouwnijverheid ruim 6 procent ten opzichte van het niveau van vorig jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.