Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw Compleet in de startblokken

De aankomende editie van de vakbeurs Bouw Compleet in Evenementenhal Hardenberg staat voor de deur: woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 oktober. Dit jaar is Bouw Compleet vernieuwd met De Bouwerij, een Toekomstplein en zijn alle hallen geclusterd per thema. De beurs is voor het eerst op vrijdag te bezoeken.

Toekomstplein

Eén van de nieuwe initiatieven op Bouw Compleet is het Toekomstplein in hal 1. Beursorganisator Easyfairs nodigt studenten (die een beroepsgerichte opleiding volgen in de bouw) uit om de beurs te bezoeken, zodat zij zich kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Rondom het Toekomstplein staan diverse exposanten die hen daarbij helpen, waaronder opleidingscentra en detacherings- en uitzendbureaus. Zo zijn Bouwmensen Friesland, NOA opleidingsbedrijf afbouw, CNV Vakmensen, Praktijk Uitzendbureau, CTS Techniek en Opstap Personeelsdiensten hier aanwezig. Ook zijn er verschillende activiteiten op dit plein, waaronder een dagelijkse presentatie van PBOP over stress en burn-out preventie. Verder kunnen werkzoekenden op dit plein vacatures bekijken van deelnemende exposanten en direct met hen op de stand in gesprek gaan.

Veilig werken

Door de nieuwe openingsdagen van Bouw Compleet (woensdag tot en met vrijdag) is er voor het eerst een vrijdagmiddagborrel op de beursvloer. Met livemuziek van de band Say Cheese in hal 3. In deze hal komen entertainment en netwerk samen. In hal 3 is Volandis gedurende de drie beursdagen aanwezig met een ludieke activiteit, waar veilig werken centraal staat. Bezoekers kunnen elkaar uitdagen op de ‘Kop van Jut’ en ontvangen tegelijkertijd tips om veilig en gezond te werken. In diezelfde hal zijn er ook diverse pubquizen die verzorgd worden door onder meer Volandis en Zelfstandigen Bouw. Verder kunnen bezoekers ervaren hoe het is om veilig op grote hoogte te werken door te gaan abseilen van een steiger van Matemco.

Gered Gereedschap

De vakbeurs Bouw Compleet steunt dit jaar ook een goed doel. In hal 4 staat namelijk ‘Gered Gereedschap’. Door het duurzaam hergebruik van gereedschappen biedt deze stichting een positieve bijdrage aan vakmensen in ontwikkelingslanden. Beursorganisator Easyfairs geeft deze stichting de mogelijkheid om zoveel mogelijk gereedschappen in te zamelen en hun naamsbekendheid verder te vergroten.

Vakbeurs Bouw Compleet

Bouw Compleet is op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2019 van 13.00 tot 21.00 uur te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg. Meer informatie is hier te vinden.

vakbeurs bouw compleet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.