Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw grootste hotel van de Benelux

Met 650 kamers en 91 meter hoogte wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux en dé plek op de Zuidas waar beursbezoekers, zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers 24 uur per dag zullen samensmelten. Met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen, is woensdag 26 oktober 2016 de bouw van het hotel officieel van start gegaan.

De skyline van Amsterdam zal medio 2019 veranderen met de komst van het hotel nhow Amsterdam RAI. Ontwikkelaar COD heeft samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas) opdracht gegeven voor een ontwerp dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil ‘het Signaal’ leverde de inspiratie voor het nieuwe hotel nhow Amsterdam RAI.

Uitzicht over Amsterdam

Het hotel wordt een nhow, het designlabel van NH Hotel Group. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art-faciliteiten is een verblijf in nhow een unieke beleving. nhow Amsterdam RAI biedt verschillende ruimtes en faciliteiten voor hotelgasten- en bezoekers, zowel zakelijk als privé. Op de tiende verdieping komt een luxe spa & wellness complex, waar gasten kunnen ontspannen met een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. Meest bijzondere van het hotel is de bovenste verdieping, waar op 91 meter hoogte een restaurant, bar en high-end tv-studio worden gerealiseerd. Onder het hotel komt een parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s.

nhow Amsterdam RAI wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen. De RAI kan met het hotel haar concurrentiepositie op de internationale beurzen- en congresmarkt versterken en zo de spin-off richting de stad Amsterdam verder vergroten.

Meerwaarde voor de stad

Gemeente Amsterdam streeft naar een groter en gevarieerder hotelaanbod, beter verspreid over de stad en ziet grote meerwaarde om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren. De Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam kozen na een uitgebreide tender in april 2015 voor COD, Being, NH Hotel Group en OMA op basis van ontwerp, hotelconcept, duurzaamheid en financiën. De uitvoering van het project is in handen van Pleijsier Bouw.

BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering

Bij de start bouw heeft Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat officieel overhandigd. Met een score van ruim 80 procent voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen voor de ‘Excellent’ certificering. Het hotel nhow Amsterdam RAI hotel bevindt zich in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre.

Bekijk hier de ontwikkelingen van het nhow Amsterdam RAI

Bouw hotel nhow Amsterdam RAI van start

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.