Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw ‘grootste nieuwbouwproject’ begonnen


Wethouder Hamit Karakus heeft het startsein gegeven voor de bouw van De Rotterdam, door de bouwers omschreven als het grootste nieuwbouwproject van Nederland. Deze ‘nieuwe verticale stad’ op de Wilhelminapier is ontworpen door architect Rem Koolhaas.

Het project omvat winkels, kantoren, woningen en een viersterrenhotel. Met het project is een investering gemoeid van 350 miljoen euro. De Rotterdam moet medio 2013 worden opgeleverd.

Water uit Maas om gebouw te koelen
Water uit de Maas, volop aanwezig, zal worden gebruikt om het gebouw te koelen. Het liftsysteem is energiezuinig omdat de energie die vrijkomt als de lift remt wordt hergebruikt. Koolhaas zei maandag al twaalf jaar aan het gebouw te hebben gewerkt. ,,Maar destijds was een dergelijk vernieuwend concept niet aangeslagen.” Karakus liet weten dat het project de bouwsector voor 3600 manjaren werkgelegenheid oplevert. Bij oplevering zullen er in De Rotterdam vierhonderd banen beschikbaar zijn.

Het bouwbedrijf van de gemeente heeft er 40.000 m2 kantoorruimte gehuurd. De 220 woningen gaan tussen 2,5 en 8 ton kosten. Hotelketen NH Hoteles kocht vorig jaar al het hotel van 280 kamers met een congrescentrum.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.