Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw hoogste gebouw ter wereld opgeschort

In de Chinese stad Changsha is de bouw van het hoogste gebouw van de wereld opgeschort. De projectontwikkelaar heeft voor de wolkenkrabber ‘Sky City’ niet de vereiste vergunningen, melden Chinese media. De autoriteiten in de provincie Hunan doen onderzoek naar de brandveiligheid en het ontwerp.

Meteen na de presentatie van het ontwerp vroegen bouwdeskundigen zich af of de ambitieuze plannen wel haalbaar zijn, vanwege de strikte eisen die in China gelden. Zo wil projectontwikkelaar Broad Sustainable Building de toren in slechts zeven maanden tijd maken, terwijl de bouw van eerdere wolkenkrabbers vaak vijf tot tien jaar in beslag nam.

Broad Sustainable Building wil voorgefabriceerde verdiepingen op elkaar plaatsen. Op die manier maakte het al eens in twee weken tijd een hotel van vijftien verdiepingen. Het bedrijf maakte niet eerder een gebouw dat hoger is dan 30 verdiepingen.

Brandveiligheid

Ook is er kritiek op de brandveiligheid. Het zou voor hulpdiensten onmogelijk zijn om een brand op grote hoogte te bestrijden en mensen te evacueren. De brandweer beschikt niet over het juiste materieel.

Verder zou er bij het ontwerpen van de wolkenkrabber geen rekening zijn gehouden met de wind. Deskundigen denken dat het gebouw snel kan gaan trillen. Maar Broad Sustainable Building zegt dat de toren een aardbeving van 9 op de schaal van Richter kan weerstaan.

Dubai

In ‘Sky City‘ moet er een complete stad komen, met plaats voor 4450 gezinnen, scholen, hotels, een ziekenhuis, kantoren en andere voorzieningen. Het is de bedoeling dat het gebouw 220 verdiepingen zal tellen en tien meter hoger wordt dan de Burj Khalifa in Dubai. Dat is met 828 meter op dit moment het hoogste gebouw ter wereld.

Bron: NOS.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.