Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw: investeren in werknemers

Werkgevers in de bouw moeten meer investeren in werknemers. Alleen zo kunnen ze nieuw personeel werven en jongere werknemers vasthouden. Volgens Dick van Haaster, voorzitter van FNV Bouw, zeuren werkgevers in de bouw nu vooral over een dure cao en lopen ze weg voor investeringen in werknemers en mensen met een kleine handicap. Ondanks de krappe arbeidsmarkt benutten de werkgevers de mogelijkheden onvoldoende.

Investeringen
Volgens Van Haaster investeren de werkgevers wel voor een deel in jongeren, maar staan ze niet open voor investeringen in de inzet van vrouwen, allochtonen, ontslagen ouderen en gedeeltelijk arbeidsgeschikten. Ook de investeringen in jongeren schieten nog tekort. Gemiddeld loopt een derde van de jongeren na vijf jaar weer weg uit de bouw.

Organisatie
Van Haaster vindt het nodig deze mensen vast te houden voor de bouw, maar dat alleen is niet voldoende. De bouw moet ook meer openstaan voor eigentijdse organisatievormen, zodat ook andere mensen kansen krijgen. Hierbij moet gedacht worden aan werken in deeltijd en flexibele uren volgens de wensen van de werknemers. De bouwsector moet bereid worden gevonden hierin te investeren, anders hebben dure wervingscampagnes geen zin.

Bron: MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.