Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw ministerietorens van start

Met het einde van de hei-werkzaamheden kan eind januari de bouw van de ministerietorens van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag beginnen. De laatste van ruim 1600 palen gaat dan de grond in. De torens komen, samen met de woontoren De Kroon, op de plek waar eerder de ‘Zwarte Madonna’ stond.

Geluidswand
Eind december wordt het al iets rustiger op de bouwplaats omdat er vanaf dat moment nog maar met één van de drie heistellingen wordt gewerkt. De laatste stelling werkt tot eind januari 2009 door.

Het heien met twee stellingen minder betekent ook dat de 65-meter lange geluidswand die de geluidsoverlast voor omwonenden aan de Turfmarkt aanzienlijk verlaagde, kan worden verwijderd. Vanaf 22 december 2008 wordt de volledig uit zeecontainers opgebouwde wand weer afgebroken.

Strategische locatie
De nieuwbouw voor de ministeries, van de hand van Hans Kollhoff, wordt één van de grootste rijksgebouwen in Nederland. De Rijksgebouwendienst wil met dit project op deze strategische locatie, de Haagse Turfmarkt, inspelen op de toekomstige huisvestingsmogelijkheden voor het Rijk. Het gebouw kan onder meer flexibel worden ingedeeld.

De nieuwbouw heeft een omvang van 132.000 m2 bruto vloeroppervlakte. De geplande twee torens worden elk 140 meter hoog. De werkzaamheden dienen in 2012 te zijn voltooid.

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Zeecontainers dempen geluidsoverlast
Nieuwe ministerietorens grootste rijksgebouw
Bouw ministerietorens op plek Zwarte Madonna
– Zwarte Madonna wijkt in juni
– Zwarte Madonna gaat plat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.