Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw Muziekpaleis kan beginnen

De buitenkant van Vredenburg is inmiddels gesloopt. De grote zaal is behouden en zal onderdeel worden van het nieuwe Muziekpaleis. De grond wordt op dit moment bouwrijp gemaakt voor de bouw van het Muziekpaleis en winkel- en appartementengebouw De Vredenburg. Dit meldt het AD dinsdag.Het nieuwe Muziekpaleis zal door drie muziekinstellingen worden gerund: Vredenburg, Tivoli en SJU Jazzpodium. Er komen vijf concertzalen: de huidige grote zaal (1500 stoelen), een kamermuziekzaal (550 stoelen), een popzaal (2000 stoelen), een cross-overzaal (500 stoelen) en een jazz-zaal (250 stoelen). Tevens is er ruimte voor vergader- en congresfaciliteiten, een grand-café en een restaurant. Het duurt nog een jaar voor met de bouw wordt begonnen, de opening is in 2012.

Corio en ING Real Estate hopen nog dit jaar te kunnen beginnen met de bouw van het winkel- en appartementengebouw De Vredenburg, dat vlak naast het muziekcentrum verrijst. De Vredenburg bestaat uit tachtig appartementen en 6400 vierkante meter winkelruimte. De restanten van Kasteel Vredenburg, een rijksmonument, worden geïntegreerd in het winkel- en appartementengebouw. Ook komt er een fietsenstalling met negenhonderd plaatsen.

Bezwaren
Wanneer precies begonnen wordt met de bouw het Muziekpaleis, is niet bekend: er loopt nog een aantal bezwaren van omwonenden (ze vinden het gebouw te hoog en te groot). De bouwvergunning is inmiddels afgegeven, Corio wacht tot de gemeente definitief groen licht geeft.

Bron: AD.nl

Bouwwereld plaatste erder:
– Definitief groen licht voor Muziekpaleis Utrecht
– Herontwikkeling Vredenburg weer vertraagd
– Wederom uitstel sloop schil Vredenburg
– Sloop Muziekcentrum Vredenburg mag beginnen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.