Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw naast Panorama Mesdag stilgelegd

De bouw van de ondergrondse parkeergarage naast Panorama Mesdag is stilgelegd. Dat hebben de betrokken partijen besloten na een door wethouder Smit ingelast overleg over problemen rond de bouw.

Panorama Mesdag loopt schade op door de bouw van een ondergrondse parkeergarage. Directeur Marijnke de Jong van het panorama maakt zich grote zorgen over de gevolgen, die de bouw van de parkeergarage heeft voor het imposante doek van Mesdag. Volgens haar is het fundament van het pand van het panorama al aan het schuiven. De Jong wil nu via een kort geding een voorlopige bouwstop afdwingen om zo een grondig onderzoek naar de gevolgen van de bouw mogelijk te maken.

Spoedoverleg
Bouwer BAM zou de bouw gisteren weer hervatten, nadat het de activiteiten na klachten van het panorama twee weken had gestaakt. Na een uitnodiging van de wethouder voor een spoedoverleg over de kwestie zag BAM af van hervatting van de bouwactiviteiten. ,,De bouw ligt stil zolang we met elkaar in gesprek zijn,’’ aldus de BAM-woordvoerder. Hij kon niet zeggen hoe lang dat zal zijn. Een oplossing is volgens hem niet in zicht.

Vertrouwelijk
Over het gesprek op het stadhuis gistermiddag zijn alle partijen uiterst zwijgzaam. De gemeente wil weinig kwijt. ,,Vanmiddag heeft op ambtelijk niveau een vertrouwelijk gesprek tussen betrokken partijen plaatsgevonden. Alle partijen hebben hun standpunten aan elkaar voorgelegd. Op dit moment beraden de partijen zich over hoe verder te gaan. De gemeente gaat niet in op de inhoud van het gesprek,’’ aldus een gemeente-woordvoerder.

Ook de woordvoerder van ontwikkelaar Lirema wil weinig zeggen over de bouwproblemen. ,,Wij houden ons netjes aan alle gemaakte afspraken.’’ Volgens hem heeft het getouwtrek rond de bouw van de parkeergarage geen directe gevolgen voor de bouw van het hotel op de hoek van de Mauritskade en de Zeestraat. Panorama Mesdag, weigerde gisteren elk commentaar.

Bron: Algemeen Dagblad / Bert Hesselink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.