Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw nou op!

Elke dag sluiten gemiddeld zeven bouwbedrijven noodgedwongen hun deuren en raken zo’n 125 medewerkers hun baan kwijt. Deze faillissementen en ontslagen raken ook weer andere branches. Reden voor een aantal partijen uit de bouw om te starten met de campagne Bouw nou op!

Vanmiddag wordt de aftrap gegeven voor de ludieke bewustwordingscampagne. De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB), Aannemersfederatie Nederland (AFNL), Vereniging van woningcorporaties (Aedes), CNV Vakmensen, FNV Bouw, Nederlandse Ondernemersvereniging voor AfbouwbedrijvenOnderhoudNL (NOA), en de NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers doen allemaal mee aan de campagne.

Onder het motto ‘De crisis in de bouw raakt ook jou’ wordt het publiek in onder andere advertenties in dagbladen en radiospots opgeroepen op www.bouwnouop.nl steun te geven aan maatregelen die de bouw, de woningmarkt en daarmee de economie werkelijk op gang helpen. Op donderdag 20 juni a.s. gaat deze campagne officieel van start. Vanaf 16.30 uur vindt er een ludieke actie plaats op het Plein tegenover de ingang van de Tweede Kamer. Daarna overhandigen vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties een brief aan Minister Blok.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Bouw nou op!

 • Erik Maas

  Beste Arnoud, Ik heb zojuist een reactie geplaatst en ik zie jou reactie. Ikzelf heb al een faillissement achter de rug. Vanuit dat faillissement bij een andere werkgever al 2x contract verlenging en vervolgens weer op zoek. Ja het bedrijf dat failliet is gegaan is doorgestart, maar met 3 werknemers in plaats van ca. 120. Alles in het juiste perspectief plaatsen.

 • Erik Maas

  ECONOMIE EN MONARCHIE?:
  De laatste dagen trekt het nieuwe koningspaar door ons land. Overal waar ze komen, zie je (net als bij de inhuldiging) vrolijkheid, enthousiasme en positivisme. Als we dat positivisme en die energie uitstralen en stoppen in activiteiten ten gunste van onze economie, dan zullen we snel een stijgende lijn zien. Samen met vertrouwen in de markt, gaan we weer werken aan het klimmen op de ladder. Als dat positivisme en die energie uit wordt gedragen door de media, zal het als een olievlek uitspreiden over ons mooie landje.

  Groet,
  Erik Maas

 • Arnoud M

  Hoeveel van die 7 bedrijven maken een doorstart?????? Dus hoeveel van de 125 man heeft dus nog steeds werk??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.