Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw op lager pitje tijdens EK

Het EK houdt de gemoederen flink bezig en de wedstrijden van Oranje leiden tot enorme kijkcijfers waardoor de straten verlaten zijn en het dagelijkse leven even volledig in het teken staat van de bal. Niet alleen de straten zijn tijdens de wedstrijden echter verlaten, het lijkt er ook op dat de bouwplaats minder bezet wordt gedurende een groot voetbaltoernooi.

In een juni maand met een EK of WK nemen de werkzaamheden in de bouwsector gemiddeld met 1,1% af ten opzichte van een jaar eerder. In dezelfde maand zonder groot voetbaltoernooi groeit de sector juist gemiddeld met 3,5%.

Radio luisteren
In de bouw is de focus tijdens een eindtoernooi voetbal dus even duidelijk ergens anders op gericht dan op het werk. Voetbalpools worden bijgehouden, er wordt vaker even gestopt met metselen om naar de radio te luisteren op beslissende momenten en personeel neemt een paar uurtjes verlof om het begin van een belangrijke wedstrijd niet te missen. Uiteraard moeten “the day after” wedstrijden ook uitgebreid geanalyseerd worden met collega’s of het inderdaad wel buitenspel was en over de gegeven rode kaart.

Mindere maand
Het ziet er dus naar uit dat ook volgende maand de werkzaamheden in de bouw op een iets lager pitje zullen staan dan normaal. Niet getreurd, in 2009 is er géén groot toernooi waardoor dan weer flink doorgewerkt kan worden.

Bron: Maurice van Sante, Econoom bij ING

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.