Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw OV-Terminal Arnhem gefaseerd

De bouw van de OV-Terminal in Arnhem wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat de perrontunnel en de fietsenstalling met het beschikbare budget kunnen worden afgebouwd en ingericht. Dat hebben de gemeente Arnhem, de ministeries van VROM en V&W en ProRail besloten. Deze voorzieningen kunnen eind 2010/begin 2011 in gebruik worden genomen waarna het tijdelijke station gesloopt kan worden.

Daarnaast hebben de partijen afgesproken zich maximaal in te spannen voor de bouw van de OV-Terminal zelf. De financiering hiervan is nog niet rond, naar verwachting komt hierover voor het eind van het jaar meer duidelijkheid.

In juni van dit jaar bleek het beschikbare budget niet toereikend om het complete nieuwe station te bouwen. Dit kwam onder andere door kostenstijgingen op de bouwmarkt, veranderingen in de aanbestedingsmarkt en het uitlopen van de planning. In de afgelopen periode heeft ProRail gesproken met aannemers om te onderzoeken óf en onder welke voorwaarden ze het ontwerp kunnen realiseren. Hieruit bleek de bouw technisch mogelijk, alleen het budget is onvoldoende. Ook is in de afgelopen maanden in samenwerking met architectenbureau UNStudio het oorspronkelijke ontwerp geoptimaliseerd.

Bron: PropertyNL

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.