Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw parkeergarage na verzakking weer hervat

De bouw van de parkeergarage aan het Damsterdiep in Groningen wordt zo snel mogelijk hervat. De bouw van de parkeergarage is in maart stilgezet omdat er verzakking in de omgeving ontstond.

Aannemingsbedrijf Strukton zegt na een gesprek met de gemeente zo snel mogelijk weer te beginnen, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. “Dat is eerder een kwestie van weken dan dagen”, aldus verkeerswethouder Karin Dekker. Zij hoopt dat de garage nog steeds volgens de planning in 2010 klaar is. “Met een zachte winter kunnen wel veel inhalen.”

Verzakking
De verzakking in de omgeving lag aan de gehanteerde bouwmethode, concludeerde de gemeente na onderzoek. Enkele aanpassingen aan de bouwmethode zouden voldoende zijn om veilig verder te kunnen werken. Maar de aannemer wilde niet verder bouwen, omdat volgens hem de verzakkingen in de omgeving van de bouwput niet aan de gehanteerde bouwmethode zouden liggen.

De gemeente is verheugd dat er weer gebouwd gaat worden. “Het was een hele vervelende situatie, ook voor de ondernemers”, aldus Dekker.

Nog 1100 palen
Voor de rest van de funderingswerkzaamheden gaat de gemeente Groningen aanwijzingen geven hoe de aannemer de werkzaamheden moet uitvoeren. Wie uiteindelijk aansprakelijk is voor de veroorzaakte schade wordt op een later moment behandeld.

De directieaanwijzingen door de gemeente gaan alleen over de funderingswerkzaamheden in de bouwput. De gemeente zal nu aangeven op welke wijze en in welke volgorde de overige 1100 van de in totaal 1500 palen moeten worden gemaakt. De gemeente blijft de werkzaamheden nauwlettend volgen om verdere schade aan de omgeving te voorkomen.

Op de foto de bouwput van de garage

Bron: Gemeente Groningen

Bouwwereld.nl plaatste al eerder:
Boringen voor parkeergarage stil na verzakkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.