Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw Rotterdam CS 40 miljoen duurder

Het afgelopen jaar zijn de kosten voor de nieuwbouw van het Centraal Station in Rotterdam met 40 miljoen euro opgelopen. Dat is 15 miljoen meer dan verwacht. Rotterdam moet nu extra geld zien te vinden om het bedrag rond te krijgen. Gemeenteraadsleden vrezen dat de kosten voor het project nog veel verder zullen oplopen.

Prijspeil
Verkeerswethouder Jeannette Baljeu heeft in een brief aan de gemeenteraad geschreven dat er 40,5 miljoen euro extra uit de gemeentelijke kas nodig is. De totale kosten worden nu geraamd op bijna 350 miljoen euro. PvdA-raadslid Leo Bruijn waarschuwde vorig jaar september al voor hogere kosten. “Er is een besluit genomen in 2006 op basis van het prijspeil in 2005. Het is dan logisch dat het duurder wordt.”

Daarnaast zorgt de vertraging in het werk voor nieuwe tegenvallers. Volgens Bruijn is dat zeker een miljoen euro per maand. Over dit jaar rekent hij dan ook op een extra bedrag van 24 miljoen euro, wat nodig zal zijn om de gaten te dichten. “En het probleem is: er is nog niets aanbesteed. Dat zou ook nog eens kunnen tegenvallen.”

Rijksbijdrage
Wethouder Baljeu hoopt nog deze maand een akkoord te kunnen ondertekenen met aannemer ProRail en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Pas dan komt Den Haag over de brug met een rijksbijdrage van 50 miljoen euro en kan de aanbesteding daadwerkelijk worden uitgevoerd.

De verbouwing van Rotterdam Centraal is nodig vanwege de groei van het aantal passagiers. Het nieuwe station krijgt verbindingen met Randstadrail en de Hogesnelheidslijn (HSL).Ook komt er onder het Stationsplein een nieuwe fietsenstalling. Het project zou in 2011 klaar moeten zijn.

Bron: Algemeen Dagblad

Bouwwereld.nl plaatste al eerder;
Bouw nieuw Rotterdam CS vertraagd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.