Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw waterrijke woonwijk havengebied Goes start

Het project Goese Schans, de omvorming van het havengebied tot waterrijke woonwijk met tweeduizend huizen, gaat van toch van start.

Waterrijk
Nadat de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de vier uitvoerende partijen eerder twee keer was uitgesteld, hebben gemeente Goes, woningcorporatie RWS en de projectontwikkelaars Van Garderen & Dekker en Proper Stok gisteren dan toch hun krabbel gezet. De vier partijen zullen het havengebied in ruim acht jaar tijd omvormen tot een waterrijke woonwijk.

Goese Schans ligt tussen de historische stadshaven, de wijken Goese Polder en Goese Meer en heeft via het kanaal een directe verbinding met de Oosterschelde. Wonen in Goese Schans betekent wonen omringd door en aan het water. Met moderne architectuur geïnspireerd door grachtenwoningen.

West8
De partners, die elk voor een kwart risico dragen in het 130 miljoen euro vergende project, hebben een grondexploitatiemaatschappij opgericht en aan het Geldeloozepad wordt het projectkantoor ingericht. Dat opent medio februari zijn deuren.

De verkoop van de eerste fase begint halverwege dit jaar. In 2009 gaat naar verwachting de eerste paal de grond in. Stedenbouwkundig bureau West8 uit Rotterdam heeft de supervisie over de transformatie.

Bron: PZC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.