Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw Westermoskee begint in oktober

De bouw van de Westermoskee in Amsterdam gaat daadwerkelijk beginnen. Dat heeft advocaat Deniz Köker van de beleggingsmaatschappij Manderen van de Turks religieuze organisatie Milli Görüs gezegd tegen de lokale televisiezender AT5. ,,Mijn cliënten beginnen op 16 oktober met de bouwactiviteiten.”

Het was lange tijd onduidelijk of de moskee er ooit nog zou komen. Manderen zou het project samen met woningcorporatie Stadgenoot realiseren. De eerste zou het gebedshuis bouwen, de laatste de bijbehorende woningen, kantoren en ondergrondse parkeergarage. De partijen kregen het echter met elkaar aan de stok en hebben al tijden geen contact meer met elkaar.

Stadgenoot begon deze week met zijn deel van het karwei. Toch wil Manderen de corporatie nog steeds uitkopen om het gehele project zelf te doen. Daarover treffen de twee kemphanen elkaar binnenkort bij de rechter. De bouw van het gebedshuis zal echter in elk geval beginnen, aldus Köker.

Manderen liet eerder al weten na de breuk met Stadgenoot een nieuwe geldschieter te hebben gevonden. Het is nog onduidelijk wie dat is. Ook is nog onbekend of de beleggingsmaatschappij vasthoudt aan het originele ontwerp voor de moskee.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.