Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouw wil vrouwen in topfuncties

De top van de bouwbranche slaat de handen ineen en gaat over tot actie om meer vrouwen in hogere functies te krijgen.

Vrouwen zijn hard nodig in de top van de bouwwereld, bleek uit het 1e Rondetafelgesprek bij Bouwend Nederland eind 2006, dat werd geïnitieerd door Bouwnetwerk, het landelijk netwerk voor hoger opgeleide vrouwen in de bouwbranche. Veranderingen in de branche vragen om andere, ‘vrouwelijke competenties´ en ´Steeds meer vrouwen worden opdrachtgevers in de bouw´, waren toen de conclusies. Een jaar later, 3 december jl. vond de evaluatie plaats over de laatste ontwikkelingen in het naar de top begeleiden van vrouwen in de bouw.

Dit jaar waren er ca. 70 vertegenwoordigers van leiders uit de gehele bouwbranche; architecten, adviseurs, ontwikkelaars en bouwbedrijven en leden van bouwnetwerk aanwezig. Onder gastheerschap van Elco Brinkman van Bouwend Nederland- en voorzitterschap van Sybilla Dekker, voormalig minister van VROM en huidige voorzitter van het ambassadeursnetwerk, werden in paneldiscussies een aantal stellingen behandeld.

11 leiders van aanwezige bedrijven hebben aangegeven om in 2008 actief te werken aan meer vrouwen in leidinggevende posities en natuurlijk ook hen te behouden voor de bouwbranche. Deze bedrijven zijn: BAM, Witteveen en Bos, ING real estate, Strukton, Van Leyten vastgoedontwikkeling, Arcadis Nederland, Bouwfonds MAB, Kone, Amvest en Dura Vermeer Ondergronds Infra. Allen hebben hun handtekening op een glazen bouwsteen gezet.

Deze bedrijven worden gedurende 2008 gevolgd en gemonitord door de Commissie Baksteen van Bouwnetwerk. Bouwnetwerk is een landelijk netwerk voor de hoger opgeleide vrouw in de bouw. Meer informatie is op de website te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.