Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwbedrijf BAM handhaaft winstverwachting

Koninklijke BAM Groep nv handhaaft de winstverwachting voor 2008, maar meldt bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers dat de woningverkopen uit eigen ontwikkeling in Nederland fors dalen.

De bouwer ziet nog steeds een nettowinst van ten minste EUR260 miljoen in heel 2008. “Naar de huidige inzichten en mede door de kwaliteit van de orderportefeuille” ziet BAM daarbij een omzet van circa EUR9 miljard.

Woningverkoop
BAM meldt dat de economische omstandigheden in de vijf thuismarkten waar het actief is, te weten Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België, Ierland en Duitsland, in hoog tempo veranderen. “De gevolgen van de wereldwijde kredietcrisis beïnvloeden in eerste instantie vooral de vastgoedactiviteiten”, aldus BAM. De woningverkopen uit eigen ontwikkeling in Nederland staan fors onder druk, op jaarbasis zal het aantal woningverkopen met ruim 35% dalen tot circa 3.400 woningen.

De winst van BAM in het derde kwartaal kwam uit op EUR60,5 miljoen, vergeleken met EUR66,3 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden.

De omzet kwam in de verslagperiode uit op EUR2,119 miljard, tegenover EUR2,323 miljard een jaar terug. Het bedrijfsresultaat bedroeg in het derde kwartaal van 2008 EUR64,8 miljoen, van EUR90,5 miljoen een jaar geleden.

Orders
De orderportefeuille van het bedrijf uit Bunnik bedroeg per 30 september EUR14,1 miljard. De orderontvangst in de eerste negen maanden was met name sterk in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De lichte daling van de portefeuille ten aanzien van de stand op 30 juni 2008, toen de portefeuille op een niveau van EUR14,3 miljard stond, is met name het gevolg van een lagere portefeuille bij onderdeel Vastgoed.

Bron: Beurs.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.