Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwbedrijf Mourik ook verdacht

Bouwbedrijf Mourik Limburg behoort tot de lijst met bouwconcerns die worden onderzocht wegens mogelijke prijsafspraken. Dinsdag kreeg het Limburgse bedrijf bezoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), zo bevestigde directeur Jaap Kruijt in het NRC Handelsblad zaterdag. Ook De Limburger berichtte hierover.

,,De NMa heeft dossiers bekeken en e-mails opgevraagd. Voor zover wij kunnen overzien, hebben we niets misdaan. Van de andere kant, de NMa komt niet voor niets”, zo citeerde de krant Kruijt.

Dinsdag deed de NMa invallen bij bouwbedrijven in Limburg. De NMa verdenkt vijf bedrijven van het maken van verboden prijsafspraken. Een van de verdachte bedrijven is Janssen de Jong Infra. De NMa wilde niet zeggen welke andere bedrijven verdacht zijn in het belang van het lopende onderzoek. Volgens het NRC en De Limburger zou het verder gaan om Mourik Limburg uit Echt, Wegenbouw Limburg uit Heerlen, Wegenbouw Roecx uit Schinnen en BLM Wegenbouw uit Wessem.

Ook het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de vermeende praktijken. De rijksrecherche arresteerde dinsdag zes gemeenteambtenaren en een ambtenaar van de provincie Limburg op verdenking van het aannemen van steekpenningen. Ook drie functionarissen en een oud-manager van een bouwbedrijf werden opgepakt op verdenking van omkoping van ambtenaren.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.