Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

BouwBeurs R&D: vijf thema’s

Het nieuwe programma BouwBeurs R&D, speciaal gericht op architecten en ingenieurs, vertaalt actuele thema’s uit de branche naar de beursvloer tijdens BouwBeurs 2019, van 4 tot en met 8 februari in Jaarbeurs Utrecht. In vijf dagen zullen vijf thema’s tot in de diepte worden behandeld: van visionaire sprekers, naar lessons learned bij projecten en uiteindelijk een stevige discussie (onder het genot van een borrel) aan het eind van de dag.

In het TechForum in hal 9 vinden alle vijf de dagen doorlopend lezingen plaats. Een groot deel van het dagprogramma wordt ingevuld door de geselecteerde thema-ambassadeurs, experts en bekenden uit de branche. Zij zijn het klankbord voor de doelgroep van BouwBeurs R&D: architecten, bouwkundig adviseurs en andere nieuwsgierige bouwprofessionals.

Digitalisering & Industrialisatie

Thema-ambassadeur Charlotte Trip, docent aan de Hogeschool Utrecht, neemt de bezoeker op maandag 4 februari mee achter de schermen van veel bouwprojecten: met BIM en andere technologieën kunnen projecten integraler én slimmer worden aangepakt. 

Stedelijke Vernieuwing

Met Robert Winkel (Mei architects and planners, White House Development) en Monique Vos (directeur bij Faay Vianen, de themasponsor) is een gevarieerd programma samengesteld voor de dinsdag met een inkijk op ontwikkelingen in de stad op verschillende schaalniveaus. De ochtend staat in het teken van context (waar moeten architect en bouwer rekening mee houden?), het middagseminar toont transformatieprojecten met een integrale aanpak. Aan het eind van de dag een stevige discussie over de aanpak van de bestaande stad.

Ontwerpen met Licht en Lucht

Ronald Schleurholts, architect en partner bij cepezed, koos als thema-ambassadeur sprekers die veel kunnen vertellen over de menselijke behoefte aan (dag-)licht en verse lucht, in relatie tot architectuur: cijfermatige relaties, maar ook over de beleving van architectuur. Met Marthijn Reekers (architect bij themasponsor Velux) ontwikkelde Ronald een mooi programma voor de woensdag dat gaat over ‘Gebouwen die voor mensen zorgen’. Aan het eind van de dag volgt een pittige discussie: wat mogen die gezonde gebouwen kosten?

Circulair Ontwerpen en Bouwen

Iedereen heeft het erover, veel mensen zeggen het te doen. ‘De waarheid is dat we nog aan het pionieren zijn met circulair ontwerpen en bouwen’, stelt thema-ambassadeur Tom Frantzen, architect en ontwikkelaar. Op donderdag komen de pioniers en experimenten op dit thema voor het voetlicht. Samen met themasponsor Assa Abloy Entrance Systems wordt deze dag een ontdekkingsreis naar de huidige mogelijkheden van circulariteit en naar de uiteindelijke ambitie van een volledig circulaire bouwwereld en economie.

Extreme Engineering in de Lage Landen

Nieuwsgierigheid is de basis voor vernieuwing. Dat wordt de vrijdag zeker duidelijk met het programma dat thema-ambassadeur Salomé Galjaard (senior designer bij Arup) heeft bedacht. Dat op dit moment extreme engineering wordt toegepast op heel veel schaalniveaus, laten de sprekers van het ochtend- en middagseminar zien. Van robotics naar immense infrastructurele projecten – soms zit het vernuft in het kleine, maar steeds vaker ook in het gebruik van data en technologie voor veranderingen op grote schaal.

Samen met de thema-ambassadeurs zijn themaroutes over de BouwBeurs uitgestippeld, langs exposanten die een dienst of product leveren in lijn met het thema en die je hier meer over kunnen vertellen. Deze handige themaroutes worden gepubliceerd op bouwbeurslive.nl en uitgedeeld als flyer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.