Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwen met containers

Leuk idee voor een (vakantie)huis: bouwen met zeecontainers. Niet duur, wel duurzaam. Een tweedehands zeecontainer is niet al te duur en met een beetje fantasie en twee rechterhanden maak je er de mooiste dingen van. Wil je een veranda, inpandig zwembad, mezzanine, dakterras of meerdere verdiepingen?

Bron en foto’s: Freedominfonet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

19 reacties op “Bouwen met containers

 • Stewart de Windt

  Beste Arjan,

  Zelf wil ik graag op Curacao een dergelijke containerwoning bouwen en ben daarom op zoek naar een architect met expertise op dit gebied.
  Kun je mij verder informeren en begeleiden als architect bij de realisatie van de containerwoning op Curacao.

  Ik hoor graag van je.

  Stewart

 • Stewart de Windt

  Beste Rutger,

  Zelf wil ik graag op Curacao een dergelijke containerwoning bouwen en ben daarom op zoek naar een architect met expertise op dit gebied.

  Je zegt dat containerwoningen goed zelf te bouwen zijn maar dat hierbij wel rekening moet worden gehouden met aan een aantal zaken eigen aan containers.

  Ook dat je in de Gemeente Westland met de bouw van deze containerwoningen aan de slag bent.

  Is het mogelijk dat je het adres in Westland toestuurt zodat ik deze woningen kan bezichtigen?

  Verder wil ik graag weten of je mij verder kunt informeren en begeleiden als architect bij de realisatie van de containerwoning op Curacao.

  Ik hoor graag van je.

  Stewart

 • Beste Arjan,

  we zijn bezig met een bouwkavel, hoe ben je te bereiken??

 • Ik ben als architect betrokken bij een containerwoning die nu gebouwd wordt.

  We hebben deze woning opgebouwd uit 6 40ft highcube containers (om voldoende vrije hoogte te halen), ze zijn 1x gebruikt en verscheept uit China voor +/- €5000,-/stuk.

  Een containerwoning is goed (zelf) te bouwen, mits je voldoende aandacht besteedt aan een aantal zaken, zoals de constructieve eigenschappen van de container. De hoekpunten hebben een hoge draagkracht, hou daar rekening mee bij de stapeling. De container haalt zijn stijfheid uit de wanden en vloeren, je kunt niet zomaar overal gaten in maken, dit moet goed doorgerekend worden en soms zal er extra versteviging in de plaats voor moeten terugkomen. Inschakelen van een goede constructeur (die de container als volwaardig constructief element beschouwd) is een must. Daarnaast is het goed isoleren een opgave. Een architect kan er voor zorgen dat de containerwoning voldoet aan de eisen van de bewoners, de gemeente en Welstand.

  Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen: [email protected].

  Mvg, Rutger

 • welk bedrijf / aannemer is er in gespecialiseerd in t bouwen van een aanbouw van een zeecontainer, ik zou erg graag met iemand die daar in thuis is in contact komen.

 • Dominique

  Beste Arjan,

  Rond deze tijd start je volgens mij me je nieuwe bedrijf in containerbouw?
  Heb je een website of een telefoonnummer of email adres? Wij hebben interesse in de verbouw van een container.
  Hartelijk dank, Dominique

 • Huseyin

  Hallo Arjan,

  K kwam ook toevallig hier terecht maar K wil ook heel graag info over containerbouw, wat de kosten zijn van eventueel containerhuis. Graag wat info hierover van mensen ook die ervaring mee hebben.
  En ook mensen die kavels hebben in de buurt den haag Rotterdam die eventueel te koop hebben staan.
  [email protected]

 • Jori

  Hallo Arjan,

  Ook ik wil graag wat info, ben bezig met het uittekenen van een woning van containers maar ben ook benieuwd naar de geschatte kosten hiervan.

  Met vriendelijke groet,
  Jori

 • Lydia Gressie

  Hallo Arjan,

  Ik ben bezig met aankoop bouwgrond. Interesse in woning v containers.
  Wilt u contact met mij opnemen.
  Groet
  Lydia
  0624264972

 • Arjan

  Beste Claudia, eind januari starten wij met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen en plaatsen van containers. wellicht dat ik u kan helpen?

 • Claudia

  Wij zijn heel erg geïnteresseerd om op deze manier te gaan bouwen. Wie heeft ervaring met het bouwen van een volwaardig huis van zee containers?

 • Jorn

  Beste heren,

  Toevallig kwam ik dit forum tegen. Ik werk bij de gemeente en kan aangeven dat wij een container wel zien als een gebouw.

  Hij kan wel vergunningsvrij zijn, maar het is handig dit met de gemeente te bespreken.

  Het gebruiken als (zomer) woning zal in veel gevallen niet zijn toegestaan.

  Groetjes!
  Jorn

 • Zie ook de Sustainer; een volledig duurzame, zelfvoorzienende off-grid woning die ook nog eens helemaal mobiel is: http://www.sustainerhomes.nl

 • Bas

  Leuk idee! Doen ze opslagcontainer rond de 10ft ook?

 • D Verstegen

  Kijk eens op http://www.loot.nu, een samenwerking tussen twee bedrijven hier in de buurt, een bouwbedrijf en een interieurbouwer. Inclusief leuk uiterlijk dat door de welstand heen komt.

 • Toevallig ben ik met dit onderwerp bezig. Samen met een containerbedrijf en een technisch tekenaar/bouwkundige zijn we de kosten en baten, vergunningen en overige in kaart aan het brengen. Als het in Nederland kan, dan kan het in heel Europa. Een container heeft veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Sterk zijn ze wel. Bij een nieuwe container wordt gedurende 5 minuten een gewicht van 340 ton op de container geplaatst. Oersterk dus. Issues waar we tegenaan lopen is uiteraard koudebruggen en condensatie, maar beide door coatings en isolatie op te lossen. Maxime Verhagen schreef onlangs in het blad van vereniging eigen huis dat modulair bouwen de toekomst heeft. Wij zijn er al mee bezig in ieder geval.

 • rb

  @hennie,
  Een container wordt gezien als een bouwwerk, geen gebouw zijnde. Er zijn situaties waarin deze vergunningsvrij geplaatst mogen worden, maar evenveel situaties waarbij wel een vergunning geëist zal worden. Dus altijd even een omgevingscheck doen. Overigens zal bij een toetsing door onze welstand vrienden de container in veel gevallen niet aan “de redelijke eis van welstand” voldoen.

 • naar mijn weten mag je vergunningsloos containers op je eigen land plaatsen of ze dan ook bewoond mogen worden dat weet ik niet. Wel iets om over na te denken als je iets leuks wilt bouwen. Ik denk wel dat als je met een fundering gaat werken dat daar vergunningen voor nodig zijn.

 • JMC

  Heel leuk, maar in Nederland en de vergunningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.