Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwend Nederland enthousiast over Prêt-à-Loger

Bouwend Nederland steunt de inzending van de TU Delft voor Solar Decathlon 2014 in Versailles. Maandag werd bekend dat Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen toetreedt tot het Comité van Aanbeveling.

Internationale wedstrijd

Het plan Prêt-à-Loger (‘klaar om te wonen’) van het studententeam van de TU Delft werd geselecteerd voor deelname aan de internationale wedstrijd, waar nog 19 andere teams een duurzame, energieneutrale woning zullen bouwen. De huizen worden gedurende twee weken bewoond en gemonitord en het beste project wint.

Energieneutrale schil

De studenten uit Delft willen met Prêt-à-Loger laten zien hoe een gewoon en typisch Nederlands rijtjeshuis energieneutraal kan worden. Kort gezegd willen de studenten een huis voorzien van een nieuwe, energieneutrale ‘huid’. Ze bouwen voor de wedstrijd een snede uit een woningrijtje na en maken dit met een nieuwe isolatielaag, glazen kas en duurzame technieken extreem duurzaam. Hiermee richt het project zich op de 1,6 miljoen Nederlandse woningen die de komende jaren gerenoveerd moeten worden.

Bekijk hieronder een video van de TU Delft over hun idee:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.