Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwend Nederland: kabinet op het goede spoor

Bouwend Nederland heeft de Rijksbegroting 2009 getoetst op de besluitvorming en de investeringsagenda. Dat heeft geleid tot een positieve constatering dat ambities rond de groei van het spoor kunnen worden waargemaakt. Als het daar kan, dan moet het ook lukken om te komen tot effectieve besluitvorming en voldoende investeringen in wegen en woningen en andere aspecten van de fysieke infrastructuur.

Investeringen
Het Kabinet toont veel ambitie ten aanzien van de toekomstige inrichting van Nederland. Dan gaat het om het duurzaam en in voldoende mate voorzien in woningen, in voorzieningen en in bedrijventerreinen. Ook rond de fysieke beveiliging tegen het water liggen er nodige ambities. Verder is er de Nota Ruimte, maar ook het recent gepresenteerde programma Randstad 2040.
Bouwend Nederland juicht die ambitie van harte toe maar wijst wel op reële vraagstukken rond de plancapaciteit en de noodzaak voor integrale gebiedsontwikkeling. Wat Bouwend Nederland echt mist, is een financiële paragraaf in de vorm van een ruimtelijke investeringsagenda voor de langere termijn.

Stimulans
Om de gewenste ontwikkelingen aan ruimtelijke investeringen te helpen stimuleren denkt Bouwend Nederland aan het starten van 20 PPS-projecten (infra en gebiedsontwikkeling), aan het toepassen van het lage BTW-tarief van 6% op energiebesparende maatregelen (bestaande woningen en gebouwen) en het benutten van FES-gelden voor het realiseren van ruimtelijke kwaliteit.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.