Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Bouwers in problemen door vergrijzing

De Nederlandse bouwsector krijgt in de nabije toekomst te kampen met “grote problemen” zoals personeelstekorten als gevolg van de vergrijzing. Dat blijkt uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers dat woensdag werd gepubliceerd.

Daarnaast staan de marges onder druk door de felle concurrentie, de hogere inkoopprijzen en risicovolle nieuwe contracten. Desondanks zijn de orderportefeuilles van de bouwers nog steeds goed gevuld. Maar het werk moet ook worden uitgevoerd. Juist daar wringt de schoen want de personeelstekorten worden steeds nijpender, aldus de onderzoekers.

PwC wijst erop dat van elke tien werknemers in de bouw er vier ouder zijn dan 45 jaar. De branche oefent te weinig aantrekkingskracht uit op (jonge) mensen. Volgens de onderzoekers staat de bouw vooral bekend om zijn machocultuur en werk dat zwaar, vies en gevaarlijk is.

De onderzoekers verwachten dat de totale bouwproductie dit jaar en in 2008 met respectievelijk 4,5 en 3 procent zal stijgen. Vorig jaar groeide de productie nog met 5 procent.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.