Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Wat is dé bouwfout van 2013?

Bij de vorige bouwfoutenverkiezing werd ‘Dakpan in zicht’ gekozen als onbetwiste winnaar. De redactie van Bouwwereld heeft nu tien bouwfouten uit de periode november 2012 t/m oktober 2013 gekozen die kans maken dé bouwfout van 2013 te worden. U als lezer van Bouwwereld bepaalt wie er wint.

Prijzen

De inzender van de winnende bouwfout krijgt een overnachting voor twee personen in een van de kubuswoningen in Rotterdam inclusief een diner ter waarde van 75,- euro. Ook onder de stemmers verloten we een overnachting in een kubuswoning en een diner. De winnaar wordt op 3 december bekend gemaakt. Bekijk hieronder de nominaties en stem:

bouwfout fundering Fundering: bij deze fundering zijn een aantal losse staven aan elkaar geknoopt met een elektriciteitskabel.
bouwfout krimpvrije mortel Krimpvrije mortel: de balklaag steunt hier niet op de stalen ligger.
bouwfout ondersteuning Ondersteuning: de balklaag van de eerste verdieping rust op het bestaande kozijn en is verankerd met een hoekanker aan de bestaande muurplaat.
bouwfout bouwval Bouwval: bij deze woning staat de binnenmuur tegen de buitenmuur dus er is geen isolatie mogelijk. En dat was niet de enige fout…
bouwfout koudebrug vergeten Koudebrug vergeten: volgens de aannemer zou dit constructief beter zijn. Aan koudebruggen bij alle kozijnen had hij echter niet gedacht.
bouwfout spouwlat Spouwlat: bij deze nieuwbouw is geen spouwlat gebruikt waar het lood op kan rusten. Hierdoor kan de bevestiging voor het kozijn van de dorpel niet geplaatst worden en het lood vormt een koudebrug.
bouwfout lekkage verzekerd Lekkage verzekerd: bij deze bouwfout is één ding duidelijk: lekkage is verzekerd.
bouwfout brandbaar materiaal Brandbaar materiaal: dit RVS rookkanaal is niet zo veilig gebouwd. De afstand tussen kanaal en brandbare materialen moet minimaal 50 mm dik zijn.
bouwfout draaikiepraam Draaikiepraam: Is dit een draaikiepraam of straks een draaivalraam? Met de afwatering en de ontstane vochtproblemen is al helemaal geen rekening gehouden.
bouwfout los metselwerk Los metselwerk: dit metselwerk is niet aan de draad gemetseld en ver onder de maat. Met wat voegwerk is dit ook niet meer te herstellen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.